Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

De populairste artikelen gemist? Check de top-10 uit 2018

December is de maand bij uitstek voor lijstjes. Met de top-10 meest gelezen artikelen uit 2018 doen wij ook een duit in het zakje. Opvallende winnaar is het kopen van een huis voor de verhuur. Onderwerpen rond hypotheek en wonen domineren het overzicht. Hekkensluiter is de mogelijkheid om belastingvrij te schenken aan bijvoorbeeld je kinderen. Klik op de titels om de artikelen terug te lezen.

Bij het samenstellen van de top-10 hebben we het aantal lezers meegenomen, plus de reacties die we ontvingen op basis van de artikelen.

  1. Een huis kopen om te verhuren zo werkt het
    Wil je investeren in een huis om te verhuren? Een hypotheek werkt net iets anders dan voor je eigen woonhuis. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de regels.

  2. Wat is goedkoper een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek
    Veel huiseigenaren kiezen voor een annuïteitenhypotheek. De lineaire hypotheek kan na 30 jaar goedkoper uitpakken. Waarom kiezen mensen toch voor annuïteiten?

  3. Laat je aflossingsvrije hypotheek geen blok aan het been worden
    Maximaal profiteren van lage rentelasten. Klinkt goed! Toch heeft de aflossingsvrije hypotheek niet alleen voordelen positieve eigenschappen. Niet aflossen bijvoorbeeld...

  4. Stormschade in je tuin dit zijn de regels bij je verzekeraar
    Schutting, tuinmeubilair en planten zijn vaak niet veilig bij een flinke storm. Hoe zit het eigenlijk met de verzekering en tuinschade na een storm?

  5. Is 2018 nog een goed jaar om een huis te kopen
    De huizenprijzen zaten ook eind 2017 behoorlijk in de lift. Begin 2018 gaven we een vooruitblik. Was het nog aan te raden om een huis te kopen?

  6. Prinsjesdag en jouw woning: dit verandert in 2019
    De energierekening stijgt, klussen aan je woning wordt duurder en de zorgpremie stijgt. Is er dan geen goed nieuws? Jawel, de belasting gaat omlaag.

  7. Je hypotheek verhogen, wat kost dat?
    Een hypotheek verhogen kan op twee manieren. Met een onderhandse verhoging of een tweede hypotheek. Wat is het verschil?

  8. Wat gaat de hypotheekrente doen in 2018
    Welke kant gaat de hypotheekrente op in 2018? Hoe lang houden de ongekend lage maandlasten nog stand? We doen een voorspelling.

  9. Huizenprijzen stijgen maar verkopen dalen wat zegt dat
    De huizenprijs stijgt maar het aantal woningverkopen is afgenomen. Komt hiermee een eind aan het feest op de huizenmarkt of loopt de muziek nog in de maat?

  10. Belastingvriendelijk schenken dit zijn de vrijstellingen in 2018
    Of je nu geld ontvangt uit een schenking of erfenis, de fiscus kijkt altijd toe. Hoe voorkom je dat er meer geld dan nodig naar de Belastingdienst gaat?


Uiteraard houden we je ook in het nieuwe jaar weer op de hoogte van ontwikkelingen rond jouw huis, hypotheek en andere belangrijke financiële onderwerpen. Heb je nu al vragen, onze deskundige adviseurs staan je graag te woord. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Informeert Nieuws maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie