Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Weg in eigen land: de mooiste plekjes van Nederland

Op vakantie of een dagje weg in eigen land: waarom niet? De reistijd is kort, je spreekt de taal en er zijn een hoop mooie plekken te ontdekken. Ga je dit jaar niet de grens over en heb je nog dagen vrij? Keus genoeg. Dit keer geen financieel gerelateerd onderwerp maar 10 plaatsen die het bezoeken meer dan waard zijn!

1. Valkenburg
In het diepe zuiden van Limburg vind je Valkenburg: een pittoresk plaatsje aan de Geul. Bezoek hier de oude ruïnes van Kasteel Valkenburg en geniet van een uitgebreide maaltijd in één van de bourgondische restaurantjes. Daarnaast mag je de grotten en de steenkoolmijn van Valkenburg niet missen.

2. Sneek
Sneek is een prachtige waterstad met een historie die teruggaat tot het jaar 1294. Ontdek de verrassende grachtengordel die de handelsschepen bevoeren om de pakhuizen te bereiken. Het Sneekermeer is uiteraard een walhalla voor watersporters.

3. Vlieland
(Into The Great Wide Open) – Begin september vindt op Vlieland het festival Into The Great Wide Open plaats. Dit festival voor jong en oud heeft een verrassende programmering met muziek, beeldende kunst en leuke kinderactiviteiten. Dat het festival gehouden wordt midden in de natuur van het overzichtelijke Waddeneiland zorgt voor een zeer bijzondere sfeer.

4. Gouda
Nederland zien door de ogen van een buitenlandse toerist? Bezoek de typisch Hollandse stad Gouda. In de zomermaanden tref je in Gouda elke donderdagochtend de Goudse kaasmarkt aan. Op de Markt van Gouda zie je hoe er handel gedreven wordt in de kazen. Daarnaast snuffel je lekker rond op de kraampjes van de braderie.

5. Giethoorn
Giethoorn staat ook wel bekend als 'het Venetië van het noorden'. Ontdek deze prachtige waterstad tijdens een rondvaarttocht. Dit dorp in Overijssel is een plek die je niet mag missen. Auto's kom je in Giethoorn niet tegen, waardoor er een heerlijke rustige sfeer heerst.

6. Texel
Spot zeehonden, maak een lange strandwandeling of wandel door één van de natuurgebieden zoals de Slufter. Waddeneiland Texel geeft je meteen een vakantiegevoel. Al op de boot vanuit Den Helder laat je het drukke leven van het vasteland helemaal achter je. De onovertroffen natuur van het grootste Waddeneiland Texel overweldigt iedere bezoeker.

7. Volendam
Het is goed vertoeven in de haven van het vissersdorp Volendam. Eet een lekker visje en geniet van de authentieke sfeer. Gedraag je daarnaast gerust eens als een echte toerist en ga met vrienden of familie op de foto in de traditionele klederdracht.

8. Veere
Veere is een klein Zeeuws plaatsje met een groots verleden. Rondlopen in dit kleine plaatsje brengt je terug in de Middeleeuwen. In de jachthaven, aan de Kaai en op de Markt bewonder je de mooiste gebouwen.

9. Zaanse Schans
Een typisch Nederlandse plek ontdekken? Breng een bezoekje aan de Zaanse Schans. De Zaanse Schans bekijken vanaf het water is een absolute aanrader. Rondvaartboten op de Zaan bieden een prachtig uitzicht op de molens en de oude buurtgemeenschap de Gortershoek.

10. Den Bosch
Misschien wel de meest gastvrije stad van Nederland is Den Bosch. Op zoek naar een leuke activiteit in deze Brabantse stad? Maak een boottocht door de Binnendieze of breng een bezoekje aan de hoge Sint-Janskathedraal. Den Bosch verlaten zonder genoten te hebben van een Bossche Bol is overigens not-done!

Veel plezier gewenst in eigen land! Heb je vragen over je reis- of annuleringsverzekering? Daarvoor kun je bij ons terecht.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Informeert Nieuws maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie